Peeling cukrowy
Peeling cukrowy jest rodzajem peelingu mechanicznego, który w przeciwieństwie do peelingu enzymatycznego charakteryzuje się usuwaniem martwego naskórka na skutek tarcia. Tego typu peelingi nadają się bardzo dobrze do cery mieszanej, tłustej i normalnej.
Z czego składa się nasz peeling cukrowy?
Nasz preparat jest peelingiem cukrowym gruboziarnistym, powstałym na bazie cukru trzcinowego i zmielonych pestek moreli. Peelingi cukrowe Balsamique zawierają olej kokosowy i wosk pszczeli, dlatego po ich użyciu nie jest konieczne zastosowanie balsamu do nawilżenia, ponieważ skóra już jest zmiękczona i nawilżona , a dzięki masażowi towarzyszącemu aplikacji peelingu - również sprężysta.
Wyjątkowe kompozycje zapachowe
Peeling cukrowy oprócz odpowiedniego złuszczania i nawilżania, dobrze jakby rozpieszczał również idealnie skomponowanym aromatem. Dla wszystkich miłośników słodko-owocowych kompozycji zapachowych mamy coś wyjątkowego.
W naszym sklepie znajdziesz peelingi cukrowe w wyjątkowo apetycznych i jednocześnie niezwykle świeżych zapachach. Oferujemy dwa unikalne zapachy: malina i marcepan oraz wanilia i pomarańcza. Za pierwszy aromat odpowiadają substancje jakości spożywczej, natomiast za drugi jeszcze dodatkowo olejek eteryczny o zapachu słodkiej pomarańczy. Każdy z dostępnych u nas peelingów cukrowych sprzedawany jest w wygodnych opakowaniach o estetycznej etykiecie, w dwóch pojemnościach : 80 lub 450 gram.
Jak stosować peeling cukrowy?
Peeling cukrowy wystarczy nanieść na czystą i lekko wilgotną skórę. Następnie wmasować delikatnie kolistymi ruchami i spłukać . Jeśli chcemy uzyskać intensywniejszy efekt należy nałożyć peeling cukrowy na suchą skórę. Peeling na sucho najlepiej stosować, tam gdzie skóra jest najbardziej zrogowaciała, aby dokładnie usunąć martwy naskórek.